Sepetiniz
Icon
  • Mala mı? O da ne?
  • Yazar
    Nehir Ekmekciler
  • kolyemalarudraksha

Mala mı? O da ne?

Mala mı? O da ne?
Bu aralar sevdiğin ne kadar ünlü yıldız varsa hepsinin boynunda renkli bir takım boncuklar görüyorsun değil mi? Peki nedir bu boncukların anlamı, neden takıyorlar?
Hemen açıklayalım...
Mala boncukları 'dua boncukları' olarak bilinir ve meditasyon sırasında 'mantra 'denilen ve kutsal olduğuna inanılan sözcükleri saymak için kullanılır, aynı kültürümüzdeki tesbih gibi... Bu kutsal sözcüklerin tekrarlanmasının amacı ise kelimelerin sahip olduğu tını ve ritim aracılığıyla kişinin yüksek bilince ulaşması ve meditasyon sırasında konsantrasyon sağlamak... Rudraksha, lotus ve sandal ağacı tohumları başta olmak üzere farklı iyileştirme özellikleri olduğuna inanılan doğal taşlarla da hazırlanan malaları kullanmak için belli bir inanışa mı sahip olmak mı gerekiyor?
Asla!
Malaları herkes takabilir. Yogiler, moda tutkunları, anneler, babalar, çocuklar... Herkes! "Eat, Pray, Love" ( Ye, Dua Et, Sev) filminde hayran kaldığımız Julia Roberts'ı hatırlayın. Film gereği doğu felsefesiyle tanışan Roberts, artık günlük hayatında da mala kolyesini boynundan çıkarmıyor.

Hadi siz de kişiliğinizi ve amaçlarınızı en iyi şekilde yansıtan malayı bulun ve Mala 108'in gizemini keşfetmeye başlayın...